Şefkat Tepe yeni dizi STV

Şefkat Tepe yeni dizi STV

16 Kasım 2010 Salı

Samanyolu TV'den yeni dizi!

 Yakında Samanyolu TV ekranlarında yeni bir dizi başlıyor. İşte setaylar
Terörün çirkin yüzünü gösteren 'Tek Türkiye', 'Sakarya Fırat' ve 'G. Doğudan Öyküler Önce Vatan'a bir yenisi daha ekleniyor: 'Şefkat Tepe'...

Terörün dağıttığı ailelerin yaşantısını konu alan ve Samanyolu'nda ekrana gelecek dizinin çekimleri geçtiğimiz günlerde Konya'da başladı.

"Denilir ki gelincikler şehitlerin olduğu yerlerde açarmış... Hepimiz birer gelincik olduk buralarda..." sloganıyla çekimlerine başlanan dizi, kasım ayı sonunda izleyiciyle buluşacak.

Acı Hayat, Pusat gibi dizilerle adını duyuran Osman Sınav'ın talebesi Abdülkadir Ceylan Ede'nin yönettiği dizide Mert Kılıç, Aslıhan Güner, Sabri Özmener, Ertuğrul Şakar, Hüseyin Erkanlı, Serkan Bilgili ve M. Korhan Fırat rol alıyor. Yapımcılığını Melih Sezgin'in üstlendiği Şefkat Tepe'de; ücra bir karakolda görev yapan bir timin hikâyesi anlatılıyor.

Hikâye, 1997 yılında Güneydoğu'da geçiyor... Terör olaylarının tavan yaptığı bu yılda yurdun dört bir yanındaki ailelere her gün acı haberler ulaşmaktadır. Gözyaşı her gün farklı bir evden ama aynı gerekçeyle akmaktadır. Ancak bölge için göz ardı edilen bir gerçek daha vardır.

Askerler şehit olurken bölge halkı da terörden ciddi zararlar görmektedir. Evler yakılmakta, insanlar terör ya da devlet yanlısı diye sınıflandırılmakta ve devlet yanlısı olanlar teröristler tarafından aileleriyle birlikte öldürülmekte, küçük çocukları zorla dağa çıkarılmaktadır.

Hikâyenin temeli her ne kadar parçalanmış aileler ve dinmek bilmeyen gözyaşı olsa da; yan hikâyelerle zenginleştirilen dizide aşk da göz ardı edilmemiş. Bölgede yaşayan bir çocuk, kazandığı Kara Harp Okulu'na giderken geride kalan ailesi teröristler tarafından vahşice katledilir...

Özetle söylemek gerekirse, dizi, bir komutanın teröristler safındaki kardeşini ararken sevdiği kızla yeniden karşılaşmasını ve bu arada askerlerle ve teröristlerle yaşadıklarını anlatıyor.

İzleyiciyi bölgede yıllardır yaşanan acıya ortak etmeyi düşündüklerini söyleyen Melih Sezgin, "Terörün parçaladığı ailelerin durumuna dikkat çekmek istiyoruz." diyor.

YUSUF BÜLBÜL / ZAMAN

0 yorum: